Rookiefestivalen

Rookiefestivalen är mer än bara en festival. Det är även en möjlighet, en mötesplats och en väg in i musikbranschen.

Rookiekonceptet föddes då vi såg ett behov för nya, mindre etablerade artister att få schyssta spelningar. Sedan dess har Rookie utvecklats och dykt upp i flera olika former.

Tanken är att Rookie ska vara en bra möjlighet för så väl de mindre etablerade artisterna och de oerfarna arrangörerna. Allt medan publiken får chansen att upptäcka morgondagens stjärnor redan i dag.

Varje år arrangeras Rookiefestivalen under den sista helgen i oktober på Rock City. För det praktiska utförandet står studenter vid två av utbildningarna på Campus Hultsfred. På så vis får de som utbildar sig till en framtid inom musikbranschen chansen att under en termin jobba med ett skarpt case.

Vid sidan av de mindre etablerade Rookieakterna uppträder varje år ett antal stora headliners och festivalen lockar varje år omkring 1400 personer. Dessa kan även gå på seminarier, shoppa musikprylar och ta del av andra sidoaktiviteter.

Genom åren har en rad stora artister uppträtt på någon av våra Rookiescener långt innan deras bredare genombrott. CrashDïet, Miss Li, Maia Hirasawa, Adam Tensta är bara några av dom akter som stått på en Rookiescen som osignade.

Är du nyfiken på vilka årets Rookieakter blir?

Kolla in hemsidan för Rookiesfestivalen
Följ Rookiefestivalen via Twitter

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår