Idag är det allt fler som jobbar hemifrån eller som inte har någon fast kontorsplats. Då kan ett förslag vara att hyra en kontorsplats. Många som jobbar hemifrån kanske upplever att de inte får så mycket gjort eller att de vill träffa andra människor under dagen. Då kan du alltså hyra en enskild kontorsplats i en kontorslokal. Det enklaste är om du söker på till exempel ”hyra kontorslokal Malmö” och se vad som kommer upp. Det brukar finnas väldigt mycket att hyra speciellt om du bor i en lite större stad. Sedan är det bara att välja och vraka mellan de alternativ som finns.

Vilken kontorsplats ska man välja?

Om det finns flera kontorsplatser att välja på får du börja fundera på vilken som passar bäst för dig. Det är så klart en fördel om det ligger nära ditt boende och du slipper ta buss eller tåg. De flesta sådana här utrymmen brukar ligga ganska centralt men det varierar. De flesta är väldigt modernt inredda och uppmanar till kreativitet. Priset varierar väldigt mycket men det kan vara allt från cirka 1 500 till flera tusen kronor. Det beror lite på läget och vad du får i priset. Fundera på hur mycket du vill lägga på en kontorsplats och anpassa dig efter detta. Oftast betalar du bara för de ytor du använder men kolla upp vad som gäller i villkoren innan du bestämmer dig för att säga ja. Se också över om det är något annat som ingår, till exempel tillgång till lounger eller rabatter.

Många företag har kontor i flera städer och du har tillgång till deras lokaler i alla dessa. Det är en stor fördel om du reser mycket i jobbet. Om du har behov av mötesrum eller konferensrum bör du också kolla om det finns tillgång till det.