Meningen med en konferens är att deltagarna både ska ha tid att umgås och delta på givande möten. Det bästa av två världar med andra ord. För att lyckas med detta gäller det att man planerar konferensen i god tid och verkligen ser till att allt faller på plats innan det är dags. En viktig del i detta är att hitta en lokal som man tycker passar. Fundera på vad dina anställda tycker om och välj lokal efter detta. Ett spahotell är en klassiker som brukar uppskattas av de flesta. Här kommer fler tips på hur du lyckas med din konferens.

Ta hänsyn till alla deltagare

Tänk på att alla deltagare ska känna sig uppskattade och välkomna på konferensen. Därför kan det vara en fördel att fråga dem i förväg om de har några speciella preferenser när det gäller mat och liknande. Hör också efter som någon är allergier eller är vegan/vegetarian så hotellet eller arrangören kan anpassa menyn efter detta. Det kan även vara bra att dubbelkolla med restaurangen när ni är på plats så att ingen information har kommit bort på vägen.

Se till att alla är på plats i god tid

Ska ni ha konferens i staden där ert företag ligger eller om folk ska ta sig till konferensen på egen hand är det bättre att sätta en tidig samlingstid. Låt alla ta det lite lugnt i början och slå sig ner med en kopp kaffe. Det ger ingen bra känsla om folk är stressade och riskerar att inte komma i tid.

Gör en tydlig agenda

Gör upp ett tydligt schema i tid och se till att det följs, speciellt om ni är ett större sällskap. Det blir enklare för alla om det finns ett schema att förhålla sig till. Då vet man när det är dags för mat och liknande och du slipper många frågor och förvirring.